2011-10-30 49 浏览
條脷發炎~病左成嗰月,,終於好番~梗喺要興祝下啦向來都偏愛tea buffet~今次就搵到2+2cafe做梗3.6牛乳主題~都好有興趣:比嗰溫馨tip大家::用帝都酒店ge網上book枱,,可另有85折~um...整體嚟講都ok嘅~e家d價真喺脹得好厲害,,上年tea:$138,今年要$168><頭盤+凍食::湯::有中湯同西湯中湯::唔知叫咩名,,但是好好飲,,好似住家湯~西湯::西蘭花忌廉湯,兩者好夾,,飲左一大碗沙律::要自己整~有好多唔同款ge醬,,但是料就好少,,得d菜,,好想有雜果+蝦><,冇食到要推薦下凍ge螺絲粉同撈粉絲,,雖然呢d唔喺貴嘢~但是真喺整得好味,,一定要試吖!!佢d醬同螺絲粉好match,,撈粉絲凍凍地又同肉絲好夾,口感好好~sushi::好失望,,淨喺得一款太卷壽司-,-,,仲要唔好味,,真喺唔好浪費你嗰胃ge空間~三文魚::我唔食不過媽咪好中2食~佢話好正,,而且我都見到佢有refill熱食::兩款中式點心都喺燒賣(牛or豬)-,-有兩款腸,豬肉+雞肉,,都ok好味炆鴨:炆得好"林",,d肉質都好好~入味"煮魚柳:配泰式
條脷發炎~病左成嗰月,,終於好番~梗喺要興祝下啦

向來都偏愛tea buffet~
今次就搵到2+2cafe做梗3.6牛乳主題~都好有興趣:

um...整體嚟講都ok嘅~

頭盤+凍食::
湯::有中湯同西湯
中湯::唔知叫咩名,,但是好好飲,,好似住家湯~

西湯::西蘭花忌廉湯,兩者好夾
,,飲左一大碗

sushi::
三文魚::我唔食
不過媽咪好中2食~佢話好正,,而且我都見到佢有refill

熱食::
兩款中式點心都喺燒賣(牛or豬)-,-
有兩款腸,豬肉+雞肉,,都ok好味
炆鴨:炆得好"林",,d肉質都好好~入味
"
煮魚柳:配泰式甜酸汁,,好味~
有d咩咖哩角同咕嚕炸雲吞,,冇食到~
叉燒炒豆角::叉燒好juicy,,豆角好軟熟~

好多熟食都冇名牌,唔喺咁好

面食+薄餅counter::
面食::有烏冬同拉麵揀,,料有青口,蝦,獅子狗,日式魚蛋
有清湯or咖哩湯,,味道就ok,,但是青口,蝦食晒之後,冇refill

成碗嘢淨喺得1隻蝦同青口-,-,,麵仲多過乜...-,-
薄餅counter,,有師父整薄餅,,好有層次,,撈咖哩汁好味

隔離仲有3款咖哩~有咖哩雞,牛腩同什菜,,都好味,,但是唔喺食得辣

甜品::
3.6牛乳布丁::
(必食),d奶香喺個口不斷環迴,,真喺超好味,,勁滑勁香!!!
甜茄3.6牛乳布丁::覺得用甜茄mix布丁好kai,,出到嚟效真喺幾正

3.6牛乳焦糖燉蛋::都唔錯~~如果d焦糖脆d仲好`
3.6牛乳cheese cake:細細件,易入口,,cheese cake好有奶香~
但是咁細件都食唔晒
,,好飽
,,有機會要再試~~
tiramisu:正常ge味,,不過不失啦
朱古力慕絲蛋糕::上面層mousse就好濃朱古力味~但是嗰餅底就硬左d,,同埋唔夠味~~
南瓜pudding同cake就冇試,,唔知咩味~
有窩夫counter::好想食,,但是喺食唔落><
有好多水果料,,冇試><

雪糕::比人昆左,,得雀巢-,-,,咩h記,,p記都冇

仲有朱古力噴泉

drinks::
得自制lemon tea同coffee,,好想飲果汁

sevice::
waiter好有禮貌