2014-08-18 5756 浏览
自雑誌介紹了這間新開嘅餐館,早一個月已book定枱,終於有機會試下。  𨋢一開就有兩位職員迎接,等了幾分鐘入坐,兩人但比咗四人枱,橢圓形的枱配上七彩碗碟,一邊係樓底好高嘅大落地玻璃,天然光好舒服,朋友未到先叫壺茶,有好多選擇,貴至個百蚊都有,叫了菊花,非常清新,依款茶芥十二蚊。  先叫三款:三小碟$88(有冰鎮花彫鮑、鹵水牛展粒及法芥四層薈):鮑魚好咬但花彫味唔夠出、唔凍,牛展入味好吃,至於四層薈,其實初頭食唔出係乜!亦唔辣,可能汁太稀,拆開一半看先估可能係腐竹。菠蘿咕嚕肉$58:三個菠蘿飽頂反轉載住迷你咕嚕肉,飽脆d更好,迷你咕嚕肉很迷你所以唔係太有肉嘅感覺,但個汁酸酸甜甜很好。鳳尾蝦芋角$33:好好吃,大大粒,又熱又脆,餡多,喜歡芋蓉的人會好喜愛。後加了跳舞茄子$38:食晒三樣都未上,原來冇入單,長碟上,上面有木魚絲,職員用刀叉切件,好熱好淋,miso味很濃。  搵日要試下晚飯呢
  先叫三款:
  搵日要試下晚飯呢