2023-02-01
今日黎左銅鑼灣駱克道試左呢間燒肉の殿堂😎 餐廳第一個感覺係好日式🇯🇵 而且好乾淨光猛, 好有信心佢啲嘢食應該唔錯😎 🌟巨峰可爾必思梳打🌟古早冰菠蘿柚子梳打食燒肉梗係配大大杯凍飲啦🍻 點左巨峰可爾必思梳打, 鍾意日本巨峰果汁一定鐘意呢一杯🥰另一杯點咗古早冰菠蘿柚子梳打, 裏面有一寸菠蘿肉, 味道好,打卡一流。🌟日本和牛殿堂湯漬薄片好有驚喜,濃郁嘅麵豉湯上面鋪咗一塊和牛薄片, 職員用火槍燒到微微焦香, 然後再用湯嘅熱力浸到佢半生熟, 估唔到味道咁好, 和牛食得出嫩滑之餘仲有牛嘅焦香, 個湯仲keep住熱辣辣,好暖心,推介🥰🌟甲羅燒拌飯直接放喺爐上面燒, 見到啲蟹膏同埋鵪鶉蛋混合之後, 配上日式珍珠米一齊食,好rich, 個人覺得比起坊間配法包食更好味😍🌟海鮮三點盛有大蝦,帆立貝同埋生蠔各兩隻, 非常新鮮,size都唔講得笑,好大隻。最值得讚就係處理得好好, 乾淨之餘佢仲好細心處理過食材, 例如幫你剪曬啲蝦腸位,等你食得放心🥰🌟大阪城和牛五點盛主角出場,用咗大阪城設計既器皿襯托五種唔同嘅和牛, 儀式感十足, 最重要係啲和牛好正呀! 超級推介👍👍🌟和牛三角腩油香十足,大大片,超滿足特級厚切牛舌
🌟巨峰可爾必思梳打
🌟古早冰菠蘿柚子梳打
🌟日本和牛殿堂湯漬薄片
🌟甲羅燒拌飯
🌟海鮮三點盛
🌟大阪城和牛五點盛
🌟和牛三角腩
油香十足,大大片,超滿足
特級厚切牛舌心: 呢個size嘅牛舌芯,係最正, 鍾意食牛舌嘅一定明😎
🌟和牛肋條
最有肉味, 脂肪比例都唔錯 ,正👍
🌟和牛磚
厚切肉眼嘅位置,好有咬口👍
🌟和牛五花
一口一塊,入口即溶,美味😍
🌟明太子撈烏冬伴月見
估唔到呢個咁好食, 烏冬係靚野,連蛋黃同埋明太子一齊食,好清新,消除咗食燒肉嘅膩口感覺, 非常唔錯👍
🌟除咗環境同食物優質之外,價錢都好抵食, 我今日午飯去食,有75折添😎 星期六日都有, 埋單六百蚊左右, 真心推薦比各位試下👍