2023-08-27 71 浏览
今日,同朋友去左樂富行街,行到覺得有肚餓時,友人就提議食韓燒,於是就黎左呢間叫平昌既韓燒放題我地去到既時間差不多晚上八點,入面已經係八成滿座座位都係圓枱設計,一班人聚埋傾計十分方便。座位下面可以放私人用品,十分貼心的設計我地簡左世子御膳,食物種類十分多,可以大飽口福了店員當然吾少得先將蛋醬倒係爐邊,一陣就可以食到美味的蛋塊。仲有泡菜芽菜生菜,夾埋燒肉一齊食,簡直係不得了的享受係朋友點餐之際,我就出去攞野飲,呢到係自助形式,係個大雪櫃自己慢慢簡朋友點左多款既食物。其中呢款雞串都令我好印象深刻,雞肉好滑而且夠晒入味,燒完後吾需要點任何醬已經好好味呢個香草五花肉,我地足足encore 左三次,雖然沒有醃製,但食落去好有香草既香味,而且肉質鮮嫩,一點都吾會乾帶子同燒蠔都沒有令人失望,帶子肉質飽滿,而蠔就夠曬新鮮我地都有叫左熱食,呢個炒粉絲火喉十足,而且有芝麻既香味,食到停吾到口食得多肉都會想食啲菜去均衡一下,呢個北寄貝沙律用柚子醋去整,口感十分清新,食完所有油膩既感覺都去除呢個海鮮煎餅都十分美味,完全就好似係韓國食到既一樣食韓燒既時間係特別快過,燒下食下傾下計就一個晚上了。呢到既抽風系統真不錯

我地去到既時間差不多晚上八點,入面已經係八成滿座

我地簡左世子御膳,食物種類十分多,可以大飽口福了

帶子同燒蠔都沒有令人失望,帶子肉質飽滿,而蠔就夠曬新鮮

呢個海鮮煎餅都十分美味,完全就好似係韓國食到既一樣

食韓燒既時間係特別快過,燒下食下傾下計就一個晚上了。呢到既抽風系統真不錯,食完之後,身上都只係有少少油煙味,值得一讚