2015-11-23 516 浏览
放左工就想搵個地方同朋友聚個餐,傾下計,放鬆下~所以就同朋友黎到位於銅鑼灣登龍街既『七重天』飲杯野食下小食輕輕鬆鬆過返個晚上;上到去望到個logo已經覺得唔簡單haha店內色調比較暗,正正因為咁個人會更加relax,但有小小可惜既係張枱比較細,放到野食就做唔到其他事eg.Ginger Ale $18冇咩ginger味既汽水, 但係非常好味, 似係有小小檸檬味既雪碧而且唔會太甜, 值得一試~$38 日本燒魷魚魷魚好爽口, 而且好鮮甜好多汁 , 小小咸令到整體上再次昇華,唯獨係份量小左d, 但係味道上已經嬴返晒~ 極力推薦!土匪雞翼 $28全場最平既雞翼, 味道上都唔差, 咬既時侯脆脆地, 而且佢既香料唔會太厚底, 唔會覺得係食緊香料,再者雞肉既軟身令到佢更加可口~性價比幾高既一個小食~明太子雞翼 $48想啖啖肉就簡呢道小食~唔洗怕有骨,大啖大啖咬落去, 完全係味覺上既享受佢仲有唔少既肉汁, 唔會有乾既感覺,外皮仲脆脆地~ 好味好味!!!$128 香腸拼盤佢係分做2隻味既腸, 一隻係極濃既芝士味腸, 咬既時侯d肉汁溢出黎, 雖然有小小油膩感, 但真係好香好味道~另一款係普通香脆雞肉腸, 相
放左工就想搵個地方同朋友聚個餐,傾下計,放鬆下~
所以就同朋友黎到位於銅鑼灣登龍街既『七重天』飲杯野食下小食
輕輕鬆鬆過返個晚上;
上到去望到個logo已經覺得唔簡單haha
店內色調比較暗,正正因為咁個人會更加relax,
但有小小可惜既係張枱比較細,放到野食就做唔到其他事eg.
Ginger Ale $18
冇咩ginger味既汽水,
但係非常好味, 似係有小小檸檬味既雪碧
而且唔會太甜, 值得一試~
$38 日本燒魷魚
唯獨係份量小左d, 但係味道上已經嬴返晒~ 極力推薦!
土匪雞翼 $28
全場最平既雞翼, 味道上都唔差, 咬既時侯脆脆地,
而且佢既香料唔會太厚底, 唔會覺得係食緊香料,
再者雞肉既軟身令到佢更加可口~
性價比幾高既一個小食~
明太子雞翼 $48
想啖啖肉就簡呢道小食~
唔洗怕有骨,大啖大啖咬落去, 完全係味覺上既享受
佢仲有唔少既肉汁, 唔會有乾既感覺,
外皮仲脆脆地~ 好味好味!!!
$128 香腸拼盤
佢係分做2隻味既腸,
另一款係普通香脆雞肉腸, 相對芝士腸之下係有少少失色, 但係好香口好好口感, 味道唔太出,
清淡小小, 亦係另一種享受~
d青瓜冇咩特別, 小小酸, 開胃易入口~

整體而言~ 七重天係一間環境好令人放鬆既店,
而且小食都好高質,
大家可以黎一試, 同朋友黎吹下水放鬆下~
2015-11-17