2014-07-30
今日約左屋企人食飯,決定黎富豪試下個自助餐一行到入去,個環境無咩特別,比起其他酒店仲有小小遜色,但起碼都乾淨企理唔污糟六點半開始食野,第一樣試既就係刺身同壽司,雖然種類比較少,但都幾好食同新鮮👍隔離仲有d松葉蟹腳,石蟹,白蝦,蟶子同青口,d松葉蟹腳有小小鹹味,無咩雪味,係喜歡食蟹腳既好選擇👍之後見到有d燒味,有d好奇就走埋去睇下,因為好少自助餐會有燒味咁特別,原來個度仲有炒河,炒飯同片皮鴨,xo醬炒牛河同叉燒好好食,係油左少少,但都值得推介之後就去左食其他熱盤,見到有安格斯肉眼排同即煎鵝肝,我淨係試左個肉眼排,不過不失都ok其他仲有燒羊脾,芝士焗龍脷柳,咖哩,燒乳鴿,原條蒸石班等等不得不提既就係甜品,完全超乎想像咁好食,黎呢度食真係要試下個榴槤布甸,葡撻,酒煮車厘配雪糕,窩夫同blueberry cheese cake酒煮車厘仲會有即場示範點整,微温既車厘再加上雪糕真係好正,雪糕仲有4款揀,有石板街,呍呢嗱,芒果同薄荷朱古力唯一美中不足既係最好食既榴槤布甸成日無哂,要等廚師拎出黎😭最後要提係飲品,因為我地屋企人真係無酒不歡,決定叫d酒飲下,咁岩有d Hong Kong beers既pr
今日約左屋企人食飯,決定黎富豪試下個自助餐
其他仲有燒羊脾,芝士焗龍脷柳,咖哩,燒乳鴿,原條蒸石班等等
唯一美中不足既係最好食既榴槤布甸成日無哂,要等廚師拎出黎😭
最後要提係飲品,因為我地屋企人真係無酒不歡,決定叫d酒飲下,咁岩有d Hong Kong beers既promotion,見到咁特別係香港出產,身為香港人無理由唔支持下既,買三支仲有優惠,個陣係第一次試,咪叫經理介紹下,佢叫左我試一隻叫hong kong beer,超正👍,唔苦好易入口,岩哂我呢d唔鐘意苦味既人,好飲過其他大牌子,鐘意飲酒既真係要黎試下
最後埋單,原本我都無預有咩優惠,點知個待應見到我用匯豐卡比錢,即時幫我改左張單,用65折,折左之後每人都唔洗300蚊(無包酒),真係超平👍👍👍
三百蚊唔洗就有咁既服務,咁既美食,完全係超值,下次有咩gathering,我都會揀返呢度😍😍