北海道帆立貝,北寄貝,赤貝丼 $188·老老實實,唔知大家有無發現其實🍎較少食日式料理🇯🇵!真係如果唔係有人約我諗我應該⋯唔會自己去食日本野!今次真係有朋友約,所以🍎先會出現係日式餐廳🤣,同時間都多得依份朋友仔間唔中約我去食好西,如果唔係🍎遲早會比份工掩蓋晒我嘅人生·而今次聚會嘅地方就係SUPERDON🤩,餐廳位於銅鑼灣旺區,人流多,但勝在📍位於地鐵站🚇出口附近,所以易搵,唔駛用太多時間係搵路上!SUPERDON(當然)沿用日式裝潢設計,簡約風格,感覺寫意🍃🌱!·自認麻麻煩煩嘅🍎係咁多選擇中揀咗北海道帆立貝,北寄貝,赤貝丼!!價錢為$188,而海鮮都好盡責咁塞滿成個碗🍚!北海道帆立貝~味道鮮甜,肉質肥厚,口感細緻;而北寄貝肉質厚而柔軟, 但味道就較為爽甜,食完會有陣回甘味在嘴裡揮之不散;最後嘅赤貝原來係日式料理中都幾受歡迎嫁~口感彈潤,而且那種鮮甜美味但又帶點澀味嘅味道真係令人一試難忘!!出色嘅海鮮丼都只係$188~加多$20就可轉定食配沙律🥗及miso soup ,why not!(🍎今餐食得好滿意,同時認證身邊朋友嘅好眼光😎)
北海道帆立貝,北寄貝,赤貝丼 $188
(🍎今餐食得好滿意,同時認證身邊朋友嘅好眼光😎)