2017-09-11 146 浏览
話說近排工作壓力好大,咁啲朋友呢見我咁辛苦,就話不如出去食一餐好㗎啦,佢地話有間叫圃鍋好似幾好,所以我地就嚟試咗喇。一入到去裝修唔錯,用左中式既燈裝飾同窗花,但係一啲都唔老土,反而有啲高雅嘅感覺, 環境都坐得幾舒服,同朋友傾計食飯幾唔錯。 我哋坐嗰個位咁啱係有變色燈圍住嘅,但某啲顏色燈先影得靚,大家要留意下。因為太肚餓關係我哋食食下先記得影相,首先叫左個刺身拼盤, 有甜蝦,吞拿魚,三文魚等等,其餘唔記得左,啲刺身好新鮮又清甜,值得推介。我哋叫咗麻辣同沙嗲雙併湯底,原本想試4色湯底 ,但有朋友唔食苦瓜, 無計啦。個麻辣湯底好出色,好夠香好夠麻, 但無出面嗰啲麻辣湯底咁辣。沙嗲都ok嘅,不過有強勁對手就變得平凡。 我哋叫咗出名嘅宮崎縣和牛同埋本地手切肥牛,我係第一次食宮崎縣和牛,牛肉味好濃郁同埋入口即溶,真係超好食 。而本地手切肥牛都唔錯,比出面食既脂肪較少,肉質鮮嫩多汁。而且牛味濃個一般嘅美國肥牛,如果叫呢晒兩樣牛 ,我建議首先食本地手切肥牛,再食宮崎縣和牛。自製四式丸,好有新鮮蝦味,口感彈牙,正!最後叫左個麵, 啲質感好似係雲吞麵舖嘅幼麵,原來放落個沙嗲湯底呢係估唔到咁好食㗎,好食到食

自製四式丸,好有新鮮蝦味,口感彈牙,正!

最後叫左個麵, 啲質感好似係雲吞麵舖嘅幼麵,原來放落個沙嗲湯底呢係估唔到咁好食㗎,好食到食完要再嗌。

關於服務方面,侍應好有禮貌又細心, 佢見我哋飲曬啲茶呢就好快幫我哋倒茶,仲有佢哋會自動自覺問你需唔需要家湯,重有佢哋會用一個好特別嘅壺嚟幫我哋加湯架。