2021-12-09
▪️佢地個場都算full,我地當日星期五6點幾去到要排一陣隊先入到座▪️佢地最signature嘅地方緊係佢地會用個金色湯壺送上好colorful嘅湯底😍之前見到佢哋嘅湯底顏色好鮮艷已經覺得好吸引,加上仲有個木金湯壺,啱哂打卡💯▪️佢哋嘅餃子分咗三大類-經典口味($68)、特色口味($78)、奢華口味($88),每類任選兩款每款四粒餃子,一碗總共有八粒🥟▪️另外仲可以加$12加配烏冬,不過食完發現佢地嘅餃子每隻都好大粒,女仔食嘅話唔加烏冬都夠飽▪️如果好似我咁鍾意用多啲湯浸住啲餃子同烏冬嘅,可以叫佢哋額外再加湯,咁就唔使驚食到後面啲面會乾爭爭🍅紅菜頭蕃茄忌廉濃湯之前見佢地嘅湯底都係金黃色嘅南瓜湯,今次竟然係深粉紅色勁有少女心嘅紅菜頭蕃茄湯😍湯底非常濃稠,而且可以飲到啖啖蕃茄同紅菜頭蓉,非常真材實料,湯底帶微酸同埋紅菜頭淡淡嘅甜味🥰除左濃湯仲可以揀返豚骨湯,味道相對會清返啲經典口味 $68🥟韭菜蔥頭豚肉餃佢地嘅餃子皮薄,而且肉餡非常大粒,成粒餃子脹卜卜豚肉肥瘦適中,韮菜同蔥嘅比例好多,食完成個口都會有韮菜味🤣🥟椰菜粟米豚肉餃 兩款相比之下我更鍾意食呢款,濃湯配上比較清淡口味嘅餃子好似爽啲粟米大大粒
🍅紅菜頭蕃茄忌廉濃湯
除左濃湯仲可以揀返豚骨湯,味道相對會清返啲
經典口味 $68
🥟韭菜蔥頭豚肉餃
佢地嘅餃子皮薄,而且肉餡非常大粒,成粒餃子脹卜卜
豚肉肥瘦適中,韮菜同蔥嘅比例好多,食完成個口都會有韮菜味🤣
🥟椰菜粟米豚肉餃
粟米大大粒而且夠甜,同椰菜一樣兩樣都好爽脆
🍗無骨明太子雞翼(3隻)$38
雞翼係熱辣辣新鮮炸好好,明太子大大粒帶微辣,雞肉非常嫩滑,可以試下!
☕️白桃烏龍茶冷泡茶 $14
烏龍茶非常濃,另外帶有淡淡白桃味
佢地嘅餃子都係每日新鮮製作,而且口味上都有唔少新配搭,加上佢地嘅餃子配上西式勁colourful嘅湯底好特別,整體我覺得值得一試👍