2015-09-11
最近睇雜誌見到有介紹話餐廳,咁啱又係旺角同朋友食完晏,於是提議到這餐廳黎個Teatime.嗰陣一出口,周圍冇咩燈光,仲以為未開門,我地打算走時,有個侍應出黎,問我地有冇訂枱,我地話冇,於是佢同另一個同事商量一陣黎就安排了座位俾我地,但環顧四周,餐廳沒有特別裝修,都只有3枱客人,尚有大量位置,可能其他人訂了枱未黎掛。由於我們已食飽,所以諗住叫兩三樣甜品share,但落單後侍應說最少每人一杯飲品,雖然餐牌寫最低消費50蚊,後來佢話最低消費每人一杯飲品寫在餐牌另一面,吹漲。叫咗嘢食又唔好意思走,於是最後叫咗兩款甜品同兩杯飲品。Snow white外觀唔錯,椰子味雪芭幾好食,不過另一件木瓜味雪糕味道怪怪的,可能我地唔識欣賞啦,到最後最剩下大半件。芝士拼盤,朱古力底脆,不過同上面咁多走芝士味道唔夾,價錢貴但同味道不成正比。凍mocha,不過不失。總括來說,食物價錢貴,但與味道,服務及環境不成正比。
Snow white
凍mocha,不過不失。
總括來說,食物價錢貴,但與味道,服務及環境不成正比。