📍大眾燒肉酒場 (旺角) 今次嚟到一間新開嘅日式燒肉店,餐廳新到連招牌張紙都未搣走😂,就等我率先為大家試吓!餐廳嘅座位好闊落,坐得好舒適,食物方面雖然款式唔算多,但勝在價錢非常親民👏,質素都有返咁上下!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️薄切牛舌($28) 牛舌份量好多👅,肉質富有彈性,燒完好爽口~ ▪️和牛壽喜燒 ($88) 店員會喺我哋座位隔離即場火灸和牛😍,兩大塊色澤明麗、油脂分佈均勻嘅和牛被火槍燒至半熟後🔥,會再蘸上蛋漿同壽喜燒醬汁,最後會配埋白飯一同奉上。和牛油脂香豐富,肉質鮮嫩,入口即溶,配埋醬汁同蛋漿好正,超滿足!▪️吉列免治和牛多士 ($88) 多士烤得好脆身🍞,仲有好香嘅牛油味,夾住超厚身嘅吉列免治和牛,賣相好吸引!🥰免治和牛牛味香濃,而且仲好多汁!▪️和牛霜降·赤身盛 ($88) 呢款和牛係會高質素啲嘅,🤩和牛嘅紋理好靚,肉質軟腍,食落油香滿溢,牛味濃郁!▪️手切封門柳 ($48) 封門柳肉質嫩滑👍,唔需要額外調味都已經好香,而且超抵食!▪️松露雞肉 ($28) 雞肉好嫩🐥,燒完後都唔會太過鞋,而且最特別係佢嘅醬汁,好香松露味,而且有少少辣辣地咁,食落好惹味!▪️CP雞軟骨 ($38
📍大眾燒肉酒場 (旺角)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️薄切牛舌($28)
牛舌份量好多👅,肉質富有彈性,燒完好爽口~

▪️和牛壽喜燒 ($88)

▪️吉列免治和牛多士 ($88)

▪️和牛霜降·赤身盛 ($88)

▪️手切封門柳 ($48)
封門柳肉質嫩滑👍,唔需要額外調味都已經好香,而且超抵食!

▪️松露雞肉 ($28)

▪️CP雞軟骨 ($38)
雞軟骨炸得好酥脆,食落好有咬口,啖啖都脆卜卜😆,配埋沙律醬食好正!

▪️芝士年糕 ($28)
入面內餡嘅芝士味好香濃🧀,仲要係流心㗎,咬落煙煙韌韌咁,好滋味!

️▪️黑糖菠蘿 ($18)
菠蘿面頭有一層薄薄嘅黑糖,燒完後黑糖變得好脆,🍍配埋酸酸甜甜嘅菠蘿一齊食好過癮!

▪️紫菜月見丼 ($28)
每逢食燒肉我都會好想食紫菜月見丼!!🤤丼飯上面佈滿紫菜,而且有一粒超級誘人嘅蛋黃,將佢哋撈勻之後,再加上剛剛燒好嘅燒肉,😈係超邪惡之選!超🈵足!

▪️豬頸肉 ($28)
豬頸肉嘅色澤好粉嫩🐷,肉質有彈性,食落好爽口,建議可以燒耐啲,咁就會更加香口啦!

▪️水牛芝士沙律 ($48)
食咗咁多燒肉,梗係要食返個沙律解一解膩~ 🥗沙律嘅汁酸酸地咁好開胃,入面仲有好多水牛芝士同小蕃茄,整個配搭好清新!

▪️冷泡白桃烏龍茶($12)
🍵味道清新,解膩一流!

▪️可爾必思 ($28)
味道酸酸甜甜咁,正常發揮!

▪️百香果梳打 ($28)
味道唔會太甜,果香濃郁!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli21樓1A號舖
Shop 1A, 1/F, Deli2, 1A-1L Tung Choi Street, Mong Kok