2017-06-18
同朋友好耐冇見,就約佢近近地係觀塘食個晚餐,見呢間cafe d價錢唔算貴,幾岩我地呢d窮學生又想出黎chill下😂平日夜晚都幾多人食食物價錢幾平,意粉都係六十至八十有交易,仲包湯、沙律同飲品。小食又多款式,價錢都幾合理,餐牌仲有好多款食物供客人選擇~同朋友都商量左一輪先諗到食咩😂落完單先上沙律同湯沙律用料幾新鮮,配上沙律醋好醒胃。雜菜湯酸酸辣辣,都幾好飲。叫左壼花茶share,叫做地中海之戀,都幾清香,可以消除油膩感👍🏻椒鹽雞翼:雞翼皮脆肉嫩,椒鹽味都幾出,唔錯黑松露芝士焗雜菌西蘭花:西蘭花同雜菌好爽口,而且超多芝士,同埋好重黑松露味,成個配搭好夾,我同朋友都超like呢個!同朋友都好鍾意食黑松露,所以就帶咗個黑松露薯條,薯條係幼身個隻,都炸得幾香脆,點埋個黑松露醬好好食,個醬係由黑松露同沙律醬混合而成,個比例調校得啱啱好,黑松露味都好濃郁。卡幫尼意粉,份量都幾大,個汁好creamy,配埋香口既煙肉,令到成個意粉口感更提升更惹味飲完花茶,貪心叫多杯雪糕紅豆冰,天氣咁熱飲呢個透心涼😆紅豆味好濃郁!最後叫左個綠茶waffle 黎做個美好既ending~waffle都幾鬆軟,而且綠茶味都幾出
平日夜晚都幾多人食
落完單先上沙律同湯
椒鹽雞翼:雞翼皮脆肉嫩,椒鹽味都幾出,唔錯
最後叫左個綠茶waffle 黎做個美好既ending~waffle都幾鬆軟,而且綠茶味都幾出,唔錯!
整體黎講,食物質素唔錯,價錢都真係幾抵!係平民既美食天堂呀~