2023-05-18
餐廳地方大, 有好多卡座位, 枱與枱之間有足夠距離, 感覺舒適。𓊈鳳梨黑醋骨 $𝟾𝟸𓊉黑醋骨味道酸酸地好開胃, 豬肉肥瘦均稱, 肉質軟腍, 配上新鮮鳳梨, 真係好 fresh!𓊈蜜糖黑椒牛柳粒 $𝟿𝟾𓊉雖然 menu 有隻辣椒仔, 不過食落一d 都唔辣, 蜜糖味好突出, 味道偏甜, 牛肉份量都幾多而且軟腍, 而薯仔好爽口, 好好食!𓊈台灣花枝丸 $𝟺𝟸𓊉花枝丸炸得外脆內軟, 外面蘸咗椒鹽, 而裡面嘅花枝好爽口, 完全唔會覺得粉。𓊈樹子炒油麥菜 $𝟽𝟸𓊉樹子炒菜係以果實製作成嘅古早味料理, 只會食樹子外層薄薄嘅果肉, 要吐籽, 味道充滿鹹香, 油麥菜夾埋一齊食, 爽脆可口。𓊈彰化茉莉綠茶 $𝟷𝟾𓊉茉莉綠茶有淡淡花香, 味道濃郁有後勁。𓊈南投四季春茶 $𝟸𝟶𓊉春茶味道清新, 口感較薄身, 有少少甜甜地。𓇊 整體食物好食, 份量多而且價錢相宜, 店員好 nice, 值得二訪!
𓊈鳳梨黑醋骨 $𝟾𝟸𓊉
𓊈蜜糖黑椒牛柳粒 $𝟿𝟾𓊉
𓊈台灣花枝丸 $𝟺𝟸𓊉
𓊈樹子炒油麥菜 $𝟽𝟸𓊉
𓊈彰化茉莉綠茶 $𝟷𝟾𓊉
茉莉綠茶有淡淡花香, 味道濃郁有後勁。
𓊈南投四季春茶 $𝟸𝟶𓊉
春茶味道清新, 口感較薄身, 有少少甜甜地。