2013-11-18
好耐冇試過一間放題係有特色小食得黎又好味道,賣相仲要一流,好在我有聽到朋友suggest黎呢度!尋日原本諗住食日式燒肉,點知去到先見到大排長龍仲話要等起碼1個鍾,大失所望之下仲失曬方向,咁啱係附近諗住等位既時候見到有呢間野,心諗價錢平燒肉50%有突,朋友又嘈曬話肚餓,都要馬死落地行啦!上到去人都係多,不過入座時間算快,20min已經有位啦!侍應詳細解釋左食幾耐之後我地就自己開始tick野食,魚生刺身就少不免一定有啦,但原來仲有其他特色小食,不過D野一未黎,已經有一盤魚生自動送上啦!最吸引我既當然係超巨型既甜蝦啦!想當年我係澳洲一間日本餐廳食過一次咁大把,香港地不嬲都係細size, 巨型size真係好罕見呀!真係要再叫過接下來要介紹既野真係靚到我以為唔係食緊放題,,呢味紅酒牛尾,一上桌個陣D扮相仲以為係法式,雖然扮野,但都睇得出呢度既用心!牛尾炆得好淋好入味,係淋到唔會D肉痴牙,個汁有少少似有酒味既羅宋湯,最估唔到係佢側邊有埋配菜,根本都唔似食放題既,haha!之後既芝士煙肉焗蠔又好香口,蠔焗完之後雖然size細左,但配埋煙肉再加少少蟹柳真係夠曬數,我最鍾意呢個焗蠔係真係冒住煙咁捧出黎,
题外话/补充资料:
最好有蠔既dishes都叫,真係好味,蠔味好重!