餐厅: 天然齋
资讯:

2022-07-25 2879 浏览
同事已经两次提意去天然斋食 Lunch, 第一次推却, 唔好意思推第二次.入到去终于明白点解佢极力推介食斋, 45蚊两𩠌堂食, 外卖更抵只系35蚊!价钱虽然唔系话特别平, 但系身在湾仔, 哩到闲闲地食个 Lunch 都要成60蚊, 重要唔好食! 行去大家乐又老远, 结果天然斋就成为热门饭堂, 一入门已经成村人排队!Lunch 嘅天然斋采用自助形式, 有分两𩠌同三𩠌, 第一次啦嚟帮衬, 试住个两𩠌先!点咗豆腐同煎蛋.对于我哩D重口味人士, 眼前嘅两𩠌饭好明显味道较清淡, 豆腐经过油炸但内里软滑, 煎蛋未至于老蛋, 但味道真系唔够, 睇怕我要进入禅宗境界去享受我哩份午餐, 阿弥陀佛.虽然味道同心目中有一段距离, 但价钱实在太吸引, 所以我会再嚟帮衬.

点咗豆腐同煎蛋.