2009-04-02 40 浏览
三人利的晚飯, 在IFC經濟既選擇不多, 翡翠拉麵小籠包是其中一家, 所以食飯時間總是大排長龍, 不無原因, 一般需要等20至40分鐘不等環境頗擠迫, 也幾嘈, 沒法子, 全場都是客人食物價格不貴, 走中等價錢路線, 食物總括而言也不錯酸辣湯拉麵: 味道對辦, 酸辣度平衡, 拉麵有咬口, 拌上香蔥更是惹味小籠包: 不愧是招牌菜, 不會讓人失望, 必食之作!紅油抄手: 紅油稍甜, 我個人是喜歡較杰身的醬汁, 不過呢個既味道都不錯, 抄手皮亦薄同滑鱔糊炒拉麵: 都是一般通病, 就係太油, 然而炒得挺入味的, 不理會啦, 照吃可也一吃完, 侍應們已極速收碟, 問你要唔要甜品, 趕客之心昭然若揭, 不過一望外面其門如市, 此舉也是人之常情, 總算不是粗暴黑面, 算了罷! 以食物質素及價格而言, 仍是值得一個笑面

環境頗擠迫, 也幾嘈, 沒法子, 全場都是客人

食物價格不貴, 走中等價錢路線, 食物總括而言也不錯

小籠包: 不愧是招牌菜, 不會讓人失望, 必食之作!