2022-01-03
🇭🇰大角咀-麥金馬來西亞特式茶啡室今次小編受貴店邀請試食 走入咗大角咀尋找隱世馬拉菜🤤去到鋪面見到個光亮有特色既招牌 係成條街入面都頗為突出 所以都幾容易搵到~~舖頭入面環境好有懷舊風味 小編仲留意到佢播既歌都係比較懷舊嘅歌☺️所以好有一種唔識形容嘅風味~~👅 娘惹喇沙(⭐8/10) $68呢個喇沙一嚟到就令我驚訝~~佢好多材料,仲要擺盤擺得好靚🤫有扎肉,蜆肉,蝦,蛋,豆卜….配搭幼油麵🍜食材新鮮,豆卜仲好入味添呀🤪個人感覺椰味唔算重 所以幾啱我~~建樓麵條方面可以比多幾款唔同選擇顧客咁就仲正☺️👅南洋鮮油燒麵包 (⭐9/10) $34呢個包好出色!!嚟嘅時候熱辣辣,咬落去係脆卜卜,入面仲有咖央,食落少少甜甜地嘅味道,中間再夾住一舊凍牛油~~食落去就好有層次感 外脆內軟嘅感覺😍雖然好似好邪惡~但真係好正 食到停唔到口,推介推介!👅怡保芽菜雞配黃薑飯(⭐8.5/10) $68雞肉滑溜~~唔會有過多肥膏☺️配埋佢個特製醬汁 甜甜地好開胃,雞肉下面放咗堆芽菜簡直係驚喜之作,但我最愛係個黃薑飯~~因為個飯真係好好食 勁夠味💛一啖雞一啖飯簡直係絕配~~🚩地址: 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 大角咀大全
👅 娘惹喇沙(⭐8/10) $68
👅南洋鮮油燒麵包 (⭐9/10) $34
👅怡保芽菜雞配黃薑飯(⭐8.5/10) $68
🚩地址: 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #食 #likeforlikes #blogger #hkfollows #大角咀 #大角咀美食 #馬來西亞菜 #新加玻菜 #麥金
按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗