2018-01-15
同朋友去酒 bar飲酒吹水食飯直落,當時位置係銅鑼灣,又唔想去番中環個邊!咁岩鵝頸橋後邊有間 ember, 見環境都唔錯~而且價錢又唔算貴,所以就入左去啦!店員推介我地食「珍珠蠔」,佢話係剛剛空運到港包新鮮,所以就信佢去馬!每人3隻蠔~蠔既 size都算大隻!新鮮程度檸檬汁都可以唔使落,可以直接食,品嚐原味。Creamy又爽口既味道!真係食過番尋味。蠔肚脹卜卜多汁!!實在好味。之後我叫左安格斯漢堡包。這裡的包係黑色的,幾特別~安格斯肉汁豐富唔乾身,加埋半溶既芝士,非常邪惡~難以抵檔!薯仔亦不容忽視,炸得香口不油膩!好味。主角當然是這款啤酒,甜甜的蜂蜜味道超易入口~加上冰去稀釋!剛剛好既味道!超抵飲