2022-09-18 76 浏览
📍#老屎忽係上環#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #上環返工成日經過上環見到開左間新cafe 叫Home A Day 終於有機會同朋友試下 cafe環境寬敞 燈火通明 我地足足坐左兩個鐘 傾計一流🤪🥬Gruvere芝小青蘋果紅桑子田園沙律 ($78)材料有沙律菜 火箭菜 青瓜 (青瓜刨成長片狀)等等 另外特別之處加左青蘋果同紅桑子 仲要出奇地同黑醋好夾 好開胃 appetizer 不二之選👍🏻🍕香脆薄餅 - 意式風味 ($88)唔同一般pizza,cafe採用較薄既餅底 配料有parma ham 同火箭菜 本身麻麻地pizza既我因為個薄餅底竟然都食左3塊 2個人份量岩岩好🤪🍝黑松露帶子蘑菇忌廉意大利麵 ($108)蘑菇索唒黑松露同忌廉汁 帶子煎得好香口👍🏻 Bittersweet Day 紅西柚梳打特飲 ($48)有d酸酸甜甜 西柚既酸味同梳打既甜味又幾夾 個名都幾應景🙈Rumba Day 火龍果荔枝特飲 ($48)特飲係綠茶底整成 配上兩粒紅火龍 唔會太甜 好fresh 好清新Home A Day (上環)📍上環德輔道中188號金龍中心
📍#老屎忽係上環

🥬Gruvere芝小青蘋果紅桑子田園沙律 ($78)

🍕香脆薄餅 - 意式風味 ($88)

🍝黑松露帶子蘑菇忌廉意大利麵 ($108)
蘑菇索唒黑松露同忌廉汁 帶子煎得好香口👍🏻

Bittersweet Day 紅西柚梳打特飲 ($48)
有d酸酸甜甜 西柚既酸味同梳打既甜味又幾夾 個名都幾應景🙈

Rumba Day 火龍果荔枝特飲 ($48)

Home A Day (上環)
📍上環德輔道中188號金龍中心地下1,2,6號舖