2010-07-07 7 浏览
一早知呢間野勁難book, 之前book過幾次都book唔到。今次竟然兩日前打去都仲有位。一行5人,食飯兼吹水。唔知係咪book位知道我地5個女生會好嘈,安排嘅位置剛好能自成一角。傾到幾大聲,外面都未必聽到。座位尚算舒適,不過張枱太細,擺唔到好多野食。蜜糖雞翼一客好似有5隻。賣相好得,雞翼表面塗了厚厚的蜜糖。但其實味道就只在於雞皮,雞肉唔入味。焗薯皮又係普普通通,薯皮上有少少蕃茄粒同sour cream。味道好原始,無咩調味。Carbonara + egg & bacon呢個最正!carbonara嘅sauce好濃郁,包住每條意粉。意粉al dente;隻蛋係太陽蛋,篤穿個黃撈埋d sauce好正。bacon燒得乾身又咸咸香香,好好味。egg & bacon 同carbonara真係最好配搭!蕃茄醬意粉 + mushroom呢個都好食,不過無carbonara咁正。蕃茄汁也夠多。mushroom也不少。凱撒沙律 with turkey cube新鮮蔬菜,火雞粒幾滑,唔會鞋。不過個sauce就少d,唔係幾夠撈。沙律上仲有一片合桃香蕉蛋糕。Amercian Theme Park由於menu
今次竟然兩日前打去都仲有位。
一行5人,食飯兼吹水。
傾到幾大聲,外面都未必聽到。
座位尚算舒適,不過張枱太細,擺唔到好多野食。

蜜糖雞翼
一客好似有5隻。
賣相好得,雞翼表面塗了厚厚的蜜糖。
但其實味道就只在於雞皮,雞肉唔入味。

焗薯皮
又係普普通通,薯皮上有少少蕃茄粒同sour cream。
味道好原始,無咩調味。

Carbonara + egg & bacon
bacon燒得乾身又咸咸香香,好好味。
egg & bacon 同carbonara真係最好配搭!

蕃茄醬意粉 + mushroom
呢個都好食,不過無carbonara咁正。
蕃茄汁也夠多。mushroom也不少。

凱撒沙律 with turkey cube
新鮮蔬菜,火雞粒幾滑,唔會鞋。
不過個sauce就少d,唔係幾夠撈。
沙律上仲有一片合桃香蕉蛋糕。

Amercian Theme Park
由於menu無pic, 所以其實唔知係乜。
見到時真係嚇咗一嚇。
中間一個green apple, 外層被caramel 包住!
側邊仲有兩枝朱古力香蕉,未食都feel 到好甜。
waitress幫我地將apple 切開。
大家立刻試味。真係好甜。
除咗甜就係好黐牙,d caramel 黐牙黐到不得了。
大家最後都只係食蘋果而無搣咗層caramel。
朱古力香蕉又係好甜,仲好難切開,一切即離殼。

Apple Crumble
呢個好過Amercian Theme Park。
賣相正正常常,味道也是。
不算太甜,食到粒粒蘋果。

Cream Brulee
呢個都有水準。
燉蛋好滑,好香,又不會太甜。
但就比較漏。

整體食物一般,無想像中好。
但環境ok, 適合傾偈。