上完攝影班, 今晚突然好想食壽司, 好似好耐冇食過咁,同埋又未試過「羽壽司」, 見新蒲崗呢間唔駛等位喎~雖然明知貴貴哋都決定走入去試吓, 了咗個心願, 最多唔好食就唔再嚟食啫~ 我哋入到嚟已經十點多啲, 但 last order 係 10:45pm 喎~於是嗱嗱聲落咗啲 order 先~~一開始先食咗個波士頓卷, 但老公太肚餓, 冇映相就食咗... 食落普通, 冇乜特別。跟住係油金魚($20)、三文魚($9)、火炙三文魚($28)、鱆紅魚($14)、帶子($25)及玉子壽司($9),全部都普通, 帶子好肥好大隻, 但可惜都係唔多夠新鮮。海松貝壽司($20), 賣相都幾吸引, 面度啲 wasabi 仲特別勁呀! 不過片魚生就冇乜特別。針魚花壽司($20), 嘩! 個樣好靚呀! 但係食落去又冇乜特別喎~ 都係唔夠鮮味... 同埋好易散晒既! 長槍鳥賊壽司($14), 都係普普通通, 有啲似墨魚。八爪魚芥辣軍艦($12), 海膽魷魚壽司($14),八爪魚芥辣軍艦幾好, 但海膽魷魚壽司就食唔出海膽味.......脆辣雞軟骨($38), 呢個真係幾好味, 不過老公話唔夠咸喎~ 我就覺得貴得滯!
上完攝影班, 今晚突然好想食壽司, 好似好耐冇食過咁,
同埋又未試過「羽壽司」, 見新蒲崗呢間唔駛等位喎~
於是嗱嗱聲落咗啲 order 先~~
食落普通, 冇乜特別。
帶子($25)及玉子壽司($9),
全部都普通, 帶子好肥好大隻, 但可惜都係唔多夠新鮮。
海松貝壽司($20),
針魚花壽司($20), 嘩! 個樣好靚呀!
長槍鳥賊壽司($14), 都係普普通通, 有啲似墨魚。
八爪魚芥辣軍艦($12), 海膽魷魚壽司($14),
軟殼蟹手卷($14), 吞拿魚手卷($12),
又係普普通通, 軟殼蟹老公話幾好食, 但吞拿魚就冇味, 唔新鮮!
花螺($14)、鰻魚($16)、火炙三文魚($28)及北寄貝壽司($12),
花螺真係唔食好過食, 都唔知食緊乜, 其他又係普通, 唔夠新鮮。
炸蠔卷($14), 呢個賣相都幾好喎~ 味道都算合格啦! 但都係唔突出。
佢仲有好多嘢食選擇, 但當然食唔到咁多啦!
食完真係對呢間嘢幾失望, 啲嘢全部都唔夠新鮮, 又冇驚喜,
比起「天下」、「北海道活壽司」、「板前」同「峰」都差咗兩級喎!
甚至連「元氣」都比唔上呀!! 反而應該同元綠有得比吓喎!
不過佢既價錢就係「板前」價! 埋單成三百五呀!! 好唔抵食呀!
至於呢度既職員就服務真係唔錯, 但啲碟好似感覺唔夠乾淨.......
我同老公都話如無必要, 都唔會再嚟幫襯 lu~~

更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=7257

$175.5 (晚餐)