2018-08-28 626 浏览
今日經開佐敦,突然落咗大雨,唯有在附近搵地方吃午餐,給我遇上這間平平無奇的小店!我一心係想食餃子,一到去竟然午餐餐牌沒有餃子,只有下午茶時段才有,真心有啲失望,不過估佢唔到叫咗個滷水汁豬肚飯,超級超級好食!午餐包了一個青瓜小吃,味道清新這個就是滷水豬肚飯啦,配有少少蘿蔔,豬肚飯外面很少有得吃,多數是牛肚飯,我係唔識牛嘅,見到豬肚飯就雙眼發光了,豬肚洗得很乾淨,沒有帶點任何的異味,滷水汁亦都好出色,豬肚淋滑爽口,$40連飲品,價錢超值!食唔到餃子我係唔會死心嘅,所以都以正價叫咗個白菜豬肉餃,真係符合我嘅預期唔錯,幾好食啊!配合新鮮蒜蓉醬,非常正,好多肉汁!大家有機會試一試這些小店吧!
午餐包了一個青瓜小吃,味道清新