MW Korea House大角咀新分店 主打韩式锅物传统韩国家庭地道风味呢间韩国餐厅由港韩夫妇主理第一间舖喺深水埗,叫做沛之前已经想食好耐喇~而大角咀分店呢边主打各款锅物,除左海鲜部队锅,仲有辣花蟹汤锅、炒五花腩锅题外话:呢度嘅店员都几充满活力会好乐意同我地介绍野食,仲会帮手煮下劲nice!一坐低就会送上自家制泡菜同芽菜海鲜部队锅 $368上面铺满劲多海鲜 汤底少少辣海鲜有鲍鱼、虎虾、蚬下面有年糕、鱼糕、豆腐、煎午餐肉同大量泡菜+芽菜,最神奇有埋茄汁豆!劲足料最后加上公仔面,吸哂汤汁好满足炸紫菜粉丝卷 $78用紫菜入面包住好多粉丝,香脆外层点埋自家制辣酱好好味红薯芝士条 $78炸至金黄色,外皮带脆有点糯糯的口感,食落甜甜地仲可以拉丝,好邪恶夏天食锅真系好想饮沙冰呢度有好多款都好吸引!卖相又可爱每杯都浓浓奶香,甜度适中当日最钟意蓝莓牛奶沙冰店员仲推荐佢系咁多款入面卖相最靓架面头有cream! 同比起其他几款浓味啲~蓝莓牛奶沙冰 $45柚子牛奶沙冰 $45蜜桃牛奶沙冰 $45士多啤梨牛奶沙冰 $45锅大角咀埃华街72号地舖
MW Korea House
大角咀新分店 主打韩式锅物
传统韩国家庭地道风味

呢间韩国餐厅由港韩夫妇主理
第一间舖喺深水埗,叫做沛
之前已经想食好耐喇~
题外话:呢度嘅店员都几充满活力
会好乐意同我地介绍野食,仲会帮手煮下
劲nice!

一坐低就会送上自家制泡菜同芽菜

海鲜部队锅 $368
上面铺满劲多海鲜 汤底少少辣
海鲜有鲍鱼、虎虾、蚬
最后加上公仔面,吸哂汤汁好满足

炸紫菜粉丝卷 $78
用紫菜入面包住好多粉丝,香脆外层
点埋自家制辣酱好好味
炸紫菜粉丝卷

红薯芝士条 $78

红薯芝士条
夏天食锅真系好想饮沙冰
呢度有好多款都好吸引!卖相又可爱
每杯都浓浓奶香,甜度适中
当日最钟意蓝莓牛奶沙冰
店员仲推荐佢系咁多款入面卖相最靓架
面头有cream! 同比起其他几款浓味啲~

蓝莓牛奶沙冰 $45
柚子牛奶沙冰 $45