2016-10-01
當成條街都係咩咩咩芝士紫薯雞蛋仔,連羅宋湯等等既咸味雞蛋仔都出埋,黎到太安樓食返呢個傳統味既雞蛋仔,先發覺有啲野最傳統最簡單反而係最好既雞蛋仔$16:雖然呢間係格仔餅好多人讚,但我都係想食無配料既雞蛋仔,因為咁先可以感受到佢既香味。等左差唔多有十五分鐘,其實有啲耐,因為佢唔知點解用左成十分鐘先整完一抵雞蛋仔,明明我前面得兩個人但係等待係絕對值得架!!!!!拎上手已經閒到香噴噴既蛋香味,好多時食平果啲雞蛋仔拎上手好輕身,食落就似食空氣咁,今次一拎上手已經感受到佢幾咁有份量啦食左第一粒即刻雙眼發光係呢種感啦!咬落就好似食緊蛋糕咁,每一啖都食到好濃既蛋香味,而重點係每粒都係滿滿既蛋漿唔會好似食空氣咁,好實在既感覺,最難得係個邊係超級脆,好似食薯片咁,而且個脆度都唔會因為時間耐左而減低,慢慢咀嚼每粒雞蛋仔,真係係香港無咩幾可食到每方面都咁出色既雞蛋仔,單靠個蛋香同質感,已經可以勝過哂咩新奇口味,抵佢咁多人排隊十個讚