2021-10-21
今日呢一餐真係好滿足,話說今日約左一班港島區既舊同事食飯,咁耐冇見係要食好啲既!所以我哋黎左呢間餐廳食中菜🥰先講下呢度既環境,真係幾闊落,裝修都好新淨好靚~座位都隔好開~唔會同隔離枱太近!今晚最令我印象深刻既有兩道菜!一道係花膠魚翅撈飯🤤呢道菜式賣相好掂! 用左個好靚既中式細爐鍋暖住左上面既花膠撈飯🤤 個飯好特別,係一個圓形球體,將啲飯炸到外表脆卜卜,入面保持飯既質感食既時候將個飯球慢慢拆開再撈入啲花膠汁到,成件事好夾,好好食,口感又脆又腍🤤🤤係第一次食呢款花膠撈飯,真係好特別~之後個道酸菜魚都好吸引,用左個好靚既中式火鍋盤,賣相都已經吸引左我眼球味道都幾好,唔會辣,酸菜好食,魚肉片好滑,好多片😋仲叫左個脆皮咸豬手,好大份😋😋豬手味道適中,唔會太咸,豬皮有脆到,幾好,肥瘦適中👍🏻整體呢間野真係幾高質!價錢又唔係太貴,真係好食到好飽好滿足🤤
所以我哋黎左呢間餐廳食中菜🥰
今晚最令我印象深刻既有兩道菜!
一道係花膠魚翅撈飯🤤
味道都幾好,唔會辣,酸菜好食,魚肉片好滑,好多片😋
仲叫左個脆皮咸豬手,好大份😋😋
豬手味道適中,唔會太咸,豬皮有脆到,幾好,肥瘦適中👍🏻