2006-11-16
呢期吃火鍋吃到上晒火,老銅有骨氣,未發財立品之前去過一次,年來發到在摩里臣山開設皇宮式旗艦,一直無再去.三人世界,有朋友想打邊爐,身處附近.小弟隨口說有骨氣啦.)講開又講,都有N年未嚐過豬骨煲.上一趟三個麻甩共聚,今次就一男兩女,反而比上次吃得更多.一大鍋豬骨煲,蘿蔔,粟米鮮甜,一件件豬骨,吮得不亦樂乎,到最後個煲吃到完全見底.其他配料,羊肉不騷,男人不愛,女子組反吃得津津有味,肥牛三大碟,每人分一碟.雪花分明,沒有手切的raw,吃落肉味濃郁,未算嫩滑,都係入口無渣.三大碟已瞬間轉移在肚裏.年前在鴻福燒炭,吃過不潔的生蠔,因此存在一定戒心,友人不怕,照吃可也.包裝筒蠔貨色,都算係咁.沒有特別海水鐵味.只係一般帶點微腥味道,灼到十成熟.也是如此.手打魚滑,其實只是碗仔翅的魚肉,作為唯一一位男仕,刮魚肉這些粗重功夫,自然落在我手上.其他豬肉,牛丸,豬肉丸,豬腸,大路貨色,有味蝦豆苗餃,幾特別.不遜酒家貨色.啤酒汽水雙管齊下,嘻嘻哈哈又一夜,比志雲飯局更能盡訴心中情,這晚,彷如Sex & The City.咁,我早期經常買鞋,咁咪應該係Carrie?唔係,我覺得自己似Samantha多一點.

三人世界,有朋友想打邊爐,身處附近.小弟隨口說
有骨氣啦.)講開又講,都有N年未嚐過豬骨煲.

咁,我早期經常買鞋,咁咪應該係Carrie?唔係,我覺得自己似Samantha多一點.哈!哈!哈!