2016-12-06
呀Dee之前都介紹過,自己細細個讀書就係呢到蒲開,所以好多餐廳都食過去過,咩以前危_記,莉_,好多間都已經執得七七八八,隨之而來係一堆堆高級日本野。前幾日係網上介紹呢間野,今日有機會梗係黎試下喇。係個頭賣台式飲品佢真係唯一一家,係培_對面都有間,不過個間好似多Fusion野,呢間就擺明正宗由台灣人主理,同埋佢呢到係正學校區附近,應該四五點個時,個個爭住排隊飲,佢個位置唔算難搵,其實就係正勝利道同自由道交界,講個秘密大家知,自由道垃圾站上面有個球場,間唔中都會出現D TBB幕後玩_藝員。我地岩岩三點到,未到放學時間,所以都唔洗點等,佢標明粒粒形珠都手做,每日就兩款(我地去個日就黑糖同綠茶,但係個時綠茶仲整緊),佢D茶都幾特別,有木耳露,四物茶,牛旁茶。一場黎到,梗係試下佢個黑塘珍珠奶茶。黑糖珍珠奶茶 19元不過講真,可能真係人手唔夠(得兩個),一個收銀,另一個就整珠,所以都等左差唔多成10分鐘先有,不過等咁耐先顯得好似唔係mass production。佢係外面700CC個種杯,所以十九蚊都唔算貴,因為外面50_個種黃金珍珠都要呢個價仲要細杯。奶茶我就覺得大同小異,佢唔會係個種奶粉味,佢
黑糖珍珠奶茶 19元
不過講真,可能真係人手唔夠(得兩個),一個收銀,另一個就整珠,所以都等左差唔多成10分鐘先有,不過等咁耐先顯得好似唔係mass production。佢係外面700CC個種杯,所以十九蚊都唔算貴,因為外面50_個種黃金珍珠都要呢個價仲要細杯。奶茶我就覺得大同小異,佢唔會係個種奶粉味,佢個茶比就真係比唔上天仁,但係都唔難飲,唔會得個甜字。但係佢個黑糖珍珠就真係值得介紹,個口感真係同平時外面唔同,佢唔會咬整都唔爛,要吞個種(所以依加飲仙草多),佢有口感之餘仲唔會咬唔爛,呢樣野已經值得一讚,仲要粒粒都真係有黑糖味,真係值得一飲。
黑糖珍珠奶茶