2023-10-27 45 浏览
今日同朋友去尖沙咀呢間出名嘅海景泰式餐廳high tea。一入到去店員就帶我哋去窗邊位。磚瓦拱形窗配藍天白雲,藍色cushion配竹藤椅,環境一流,真係好寫意。而食物當然非常有質素。我哋試咗:❤️ 鮮芒果乳酪非常高質!淡淡芒果香配鮮乳酪,好新鮮,完全無一般其他舖頭嘅芒果乳酪咁甜得過分,而且溫度亦好適中,唔會凍冰冰咁,乜味都飲唔到。❤️ 雞肉炒金邊粉金邊粉份量好足,亦好足料。加上金邊粉炒得好咸香,再配好新鮮好爽好多水嘅芽菜,好夾!而且仲有配上少見嘅砂糖,夠哂正宗。❤️芒果椰奶糯米飯食完鹹香野再配甜點,非常滿足!糯米飯煙煙韌韌,仲有少少微暖,果然係新鮮做出尼。而芒果亦都好新鮮,好鮮甜,配埋椰奶,好夾。呢間海景泰國餐廳無論係風景,環境,定係食物質素,都好高質,好滿意,好舒服!
今日同朋友去尖沙咀呢間出名嘅海景泰式餐廳high tea。

而食物當然非常有質素。我哋試咗:

❤️ 鮮芒果乳酪

❤️ 雞肉炒金邊粉