2017-10-15
今日出開元朗買野,經過魚一壽司,突然醒起自己一直都想來試但仲未試呢間。睇一睇佢門口的午市套餐,套餐可揀定食,烏冬,壽司,連丼都有!全部$38-88蚊有交易,仲要包埋麵鼓豉湯,前菜同甜品!!!好抵食,即刻衝入去先。以為店舖小小,但入到去先知,原來仲有上層幾張枱,而且係全場爆滿同不停有人黎。本來午市套餐己經好夠食,性價比很高。但我實在大愛自選刺身丼,因為我見到落單紙上的加拿大,馬糞同北海道海胆已經2眼發青光!店員話要自選丼最少要選6份刺身。本來3款海膽各一,很可惜店方的馬糞同北海道海胆缺貨,唯有只要2份加拿大海膽,大拖羅,活赤貝,蔥吞拿魚腩同珍寶帶子$166。要讚一讚魚一雖是小店,但呢度的wasabi係新鮮磨的,有誠意。刺身非常新鮮,大拖羅呈嫩粉紅色相當肥美,但有少許筋。咁多肥美刺身連同鮮甜海膽creamy一齊食,感覺相當幸福!有我最愛的燒牛舌$38(2串共6片)和蒜香牛柳粒$58還有好香甜的雞泡魚干$32,佐酒一流。食左咁多邪惡野,又要食返個蔬菜健康一下先。來一客蟹籽沙律$32,青瓜絲好新鮮,蟹籽相當豐盛!!!今餐我非常滿足,食飽飽,就要去出血購物消化下啦
店員話要自選丼最少要選6份刺身。
有我最愛的燒牛舌$38(2串共6片)和蒜香牛柳粒$58
還有好香甜的雞泡魚干$32,佐酒一流。
食左咁多邪惡野,又要食返個蔬菜健康一下先。
來一客蟹籽沙律$32,青瓜絲好新鮮,蟹籽相當豐盛!!!
今餐我非常滿足,食飽飽,就要去出血購物消化下啦