2019-04-04 85 浏览
今晚約了朋友喺將軍澳Popcorn食飯,等緊朋友同諗緊食乜之際,竟然發現有間養心殿,即刻上去攞位啦,因為之前同一班朋友响佐敦食過,好想再encore 佢嘅美人鍋湯底同每日由台灣直送嘅翠絲水蓮呀,超like! 朋友喜歡吃辣,所以叫左鴛鴦湯底 - 麻辣同美人,真係好like含豐富膠原蛋白嘅桃膠,加埋烏雞南棗滋陰養顏,食多件即炸脆響鈴都吾驚啦。由於我地吾食牛,所以轉攻海鮮同手工丸類。海鮮拼盤個帶子肥大鮮甜,鮑魚同蟶子王都好新鮮,配美人湯鮮味更加提升,yummy ! 揀左黑松露蝦丸同墨魚丸,前者配搭新鮮,後者彈牙爽口,兩隻都甘好食。不得不讚仲有佢嘅自家製水餃,期待encore 嘅水蓮無失望👍🏻👍🏻,雖然炸午餐肉同魚皮餃吾係特別款式,但係佢都做得幾好,其實火煱配料一定要新鮮,呢餐食得好滋味呢😋😋仲有呢度地方吾窄,都坐得幾舒服,下次黎Popcorn食野又多個選擇喇😆