2017-06-18
聽到海港城開左間新的素食店,裝修不錯,又連埋 mini market,當然要去試下係唔係真係禁正先❤️見到menu 個名好得意,未來漢堡🤣禁得意,一定要叫黎試下啦。漢堡分兩隻,普通 的 $78,plus $108,分別係多左牛油果同素芝士😋😋😋我超級喜歡食牛油果,唔洗諗一定係叫 plus🎉個包包做得好鬆軟,蔬菜都好新鮮,無變黑的👈🏻不過里兩點對西式素食黎講只係基本,重點要試佢的素肉。肉的質感與真肉很相似,最令我驚喜係佢地個素芝士,超級真,好重奶味,唔講重以為自己食緊一般的芝士👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻另外再加錢要左杯椰子水,好一般,無味。我要的唔係甜,但係連椰子味都無😔😔羽衣甘藍沙拉最主要係想試下沙拉上面的海葡萄。餐廳處理得好好,啲海葡萄無腥味,只係淨下淡淡的海水咸味。👍🏻👍🏻一咬落去啲海葡萄就好像魚子一樣係個口入面爆開,好正。一試難忘本來一心想試冷壓果汁,點知賣晒,唯有加$38 ,試下杯黑芝麻豆腐沙冰。飲品未黎之前好擔心會太凍,點知又唔會,甜度又剛剛好,芝麻味更加係畫龍點睛🍽🍽🍽🍹🍹里次尖沙咀之行一啲都無令我失望,下次一定會再encore,試埋其他野食*溫馨提示下,里間餐廳係自助式,落單
見到menu 個名好得意,未來漢堡🤣
禁得意,一定要叫黎試下啦。
另外再加錢要左杯椰子水,好一般,無味。
我要的唔係甜,但係連椰子味都無😔😔
羽衣甘藍沙拉
最主要係想試下沙拉上面的海葡萄。
*溫馨提示下,里間餐廳係自助式,落單之後會俾個震震機你,提示你食物幾時可以拿。
食飽飽之後,記得有手尾,執好張桌,將啲杯碟拿返去指定地方😜大家記得有手尾丫