2018-01-30
今日咁岩係附近做野,同事們話想試下呢間車仔麵,之前聽聞我偶像sammi都有黎食架,咁梗係要試下啦!午飯時間坐滿晒人,大部分都係附近返學嘅學生。等位等左5分鐘到,畢竟係食車仔麵,人流比較快。鋪頭位於高街舊樓地下,樓底好高,相信係以前嘅閣樓。車仔麵都好多選擇,麵底$11起,除左平時食嘅米粉河粉油麵,可以加錢食刀削麵(+$3)或手打稻庭烏冬(+$15)。每碗最少叫三個餸,每樣$9,我揀左普通車仔麵個幾款餸,魚蛋豬紅蘿白酸齋河粉。湯底揀左腩汁,加少辣咖哩汁,魚蛋細細粒好似細個食個d咁,都幾彈牙,豬紅都幾入味,但蘿蔔真係太淡唔入味!酸齋係貼心地另上,味道幾好唔算太酸,不過真係好大份,有d滯!我地都有試其他食家推介嘅炒腸粉,賣相幾好,不過只係加左蛋炒嘅腸粉,再靚靚地加各樣醬汁,$30幾蚊略貴呀!整體感覺算唔錯,食完都唔算好口渴,只係車仔麵黎講,價錢略為貴左少少。
鋪頭位於高街舊樓地下,樓底好高,相信係以前嘅閣樓。