2018-01-30 29 浏览
今日天氣好凍,諗住去元朗掃街,但係最後放棄左,諗住搵間室內餐廳入去食就算數,我見到呢間車仔麵叫做砵砵幾得意,而且睇落環境都幾乾淨,就諗都唔諗入左去先算。原來佢除咗車仔麵都有飯食,好似幾吸引但都係下次有機會先。佢張剔剔紙都幾多野食,我同友人專登揀唔同,食多d款,而且我地都係無辣不歡,好多野都想試,最後一個沙爹一個咖哩湯底。佢一黎碗麵,最吸引我就係麻辣肚絲,我原本以為係豬耳,但食起黎唔係爽係彈,問左之後先知係豬肚,佢個麻辣汁夠辣夠香愛辣之人必吃,建議未撈均就好食,免得d汁同湯撈埋哂...魚皮餃唔係包裝打邊爐無魚味皮又厚嗰d又多汁,非常加分,其餘ge湯底、菜心同雞翼都合格有餘啊!價錢中上 但食物質素對得起個價錢啊而友人就最欣賞d蘿蔔同辣汁豬肺~~不過我最驚喜反而係個熱飲,可能因為天氣凍啦,蜂蜜菊花茶又暖身又清甜,真係好正,不過我覺得差咁朵假菊花係面囉😂😂

原來佢除咗車仔麵都有飯食,好似幾吸引
但都係下次有機會先。

佢張剔剔紙都幾多野食,我同友人專登揀唔同,食多d款
,而且我地都係無辣不歡,好多野都想試
,最後一個沙爹一個咖哩湯底。

,其餘ge湯底、菜心同雞翼都合格有餘啊!

價錢中上 但食物質素對得起個價錢啊

而友人就最欣賞d蘿蔔同辣汁豬肺~~