2018-11-08 311 浏览
今日中午來EXP食lunch,首先吸引我行埋去的是門口有個juice bar,見到佢D果汁都係鮮榨,本來想買一杯。再睇,食lunch set都會包一杯! 咁行行下都係午飯時間,就順便食埋飯啦。佢個menu唔算好多選擇,但都叫揀得落手既。雖然今日都有D想食pizza,不過諗諗下都係咪咁熱氣,就揀左煙鴨胸蘆筍炒飯同埋大蝦西柚芒果冷喬麥麵。飲品都好多選擇,我地都係揀左兩款當中的blended fruit juice。先來的是炒飯,賣相一般咁,但食落又幾香口。炒飯落左D甜豉油去炒所以飯本身已好香、煙鴨胸肉都係香既,而且唔肥膩冇咩膏,感覺健康D。最驚喜係佢仲配有粗蘆筍同荔枝肉一齊炒,唔怪得有份鮮甜味。食落份量都足夠。之後黎既大蝦西柚喬麥麵賣相更好,只係D食埋既顏色已經好靚~而且3隻大蝦大到呢,一口咬落去仲要好脆! 除左有西柚仲有芒果同橙,成個麵好多生果好juicy! 所以個麵都係酸酸甜甜咁,好清新! 不過如果天氣再凍D就唔太啱食了,會越食越凍!

2018-11-08