2024-07-16
▫️回春佛陀碗有七款配料,包括豆腐薑黃飯、焗南瓜、蘿蔔、牛油果、車厘茄、紫椰菜、沙律菜等!對於越嚟越追求健康嘅香港人嚟講,呢個可以話係健康又美味嘅選擇!所有菜式都相當健康,唔會有一啲看似健健康康又邪惡嘅食物響入面。最緊要成個菜式簡單,而食材新鮮好味,就算健康嘅菜式都唔會覺得難入口!▫️流沙溫泉蛋卡邦尼有煙肉、鹹蛋黃、溫泉蛋、洋蔥、蒜等配料烹調而成!同一般嘅卡邦尼唔同,餐廳今次加入咗鹹蛋黃,食落成個味道帶有奶油味之餘,又有鹹蛋嘅味道,咁樣嘅配搭食落反而冇咁膩!😋▫️黑松露白菌意大利飯(奶素)由黑松露、露荀、白菌、靈芝菇、洋蔥、蒜等配料烹調而成!呢個意大利飯味道令人十分驚喜,多種嘅菌類響入面,令到食入口嘅時候帶有陣陣嘅菇香味,但味道又唔會好似黑松露咁搶,唔會有太濃烈嘅味道,食落亦都唔會太容易飽膩,食落好Creamy,好滋味!▫️朱古力今次揀咗脫脂奶既熱朱古力,飲落朱古力味香濃!拉花好靚呀😍😍😍!▫️核桃蘋果香蕉燕麥奶昔餐廳標榜呢款奶昔高纖、排毒、清胃!飲完真係好健康!奶昔飲落味道濃郁厚身,香蕉味比較出,係健康飲品之選!
▫️流沙溫泉蛋卡邦尼
▫️黑松露白菌意大利飯(奶素)
▫️朱古力
▫️核桃蘋果香蕉燕麥奶昔