2018-09-30
今晚嚟到九龍塘又一城有咩好食推介呢,位於溜冰場隔離嘅EXP係相對抵食之選,環境好開揚,好似去左EXP 嘅 food court 咁,而且呢度非常滿座,職員亦都好熱心咁介紹唔同飲品嘅分別。我哋今次有四位朋友,所以叫咗唔少嘅款式可以大家一齊試下,首先我哋帶咗大蝦西柚蕎麥麵,你一個係冷食嘅蕎麥麵,雖然份量唔係好多,但係每人都試到一小撮,佢健康嘅原因係仲有西柚同埋橙。另一樣我哋叫咗牛柳粒,份量都係較小,牛味都好濃郁,但係朋友覺得佢比較硬。之後我哋仲叫咗牛油果大蝦pizza,佢個Pizza係會擺喺枱上面凸起左嘅英文字母上面,咁就比較慳位,呢個Pizza好好食,配料都係非常之健康嘅牛油果,而且焗得火候適中!最後我哋再叫左一個吉列豬扒咖喱蛋包飯,黎到呢個時候我哋都已經好飽啦,所以食唔晒所有飯,不過佢嘅咖喱味好香濃,唔會太辣,配合埋滑蛋真係好好食!另外我哋每人都叫左唔同嘅飲品,有啲已經唔記得咗佢嘅名堂啦,我自己就叫咗以芒果為主題嘅茶,據說佢嘅茶包係用左超過二十四小時黎炮製㗎,另外朋友就叫咗紅菜頭嘅果汁,所以佢嘅飲品都係好健康㗎!
大蝦蕎麥麵
牛柳粒