2019-05-22
今日中午去咗宏利大廈度食poke lunch, 其實我一向都鍾意食poke呢一種食物,因為既健康又好食,而且係香港嘅食肆其實好難有健康之選擇!喺大部分餐廳食個餐通常都係得肉加少少粉面飯,或者飯加少少肉,想搵一個平衡有菜有肉有澱粉質嘅選擇真係唔多!Poke呢種食物本身就係好健康,有齊一餐所需要蔬菜肉類蛋白質,非肉類蛋白質同埋少量澱粉質嘅選擇!勁啱我!但我發現呢一間pokeworld HK express 更加好!一方面唔使次次食魚生咁凍,有超級多選擇,最緊要仲有熱誠,例如雞扒同埋牛扒仲有素食嘅烤菇tim! 我12:30去到,其實已經有好長隆排緊隊,我相信一定係好味所以先咁多人等!但係條龍都好快就可以買到,佢哋效率好高!咁當然最緊要就係食物質素啦!我叫咗個雞扒加毛豆加茄子同埋quinoa ,好開心有呢兩種高蛋白質嘅選擇!仲加埋食一半沙律同埋brown rice,好健康好好食!食完個lunch覺得自己好清新啊!絕對係健康之選!誠意推介推介推介!如果之後佢有買外賣送貨就好啦!
如果之後佢有買外賣送貨就好啦!