3K
2021-06-05 421 浏览
想試呢間Pickabowl好耐啦,覺得好多蔬菜好健康咁,是日就拉左同事一齊去食。先比錢落單,拎住個牌仔搵位等食,店唔算大,二十個位左右。同事叫左經典三文魚 The Omega,再升級變餐,同加左飲品。經典三文魚配和風混合蔬菜,有烤南瓜,玉子燒,炸豆腐,四季豆同毛豆,再配自家制醬油,賣相認真唔錯,顏色好吸引呀。同事揀左沾烏冬,好彈牙,加上大量配料好豐富。自己點左經典吞拿魚 Victoria secret,同樣升級轉餐,亦加了飲品。自己呢碗經典吞拿魚感覺更豐富,配的是紅菜頭混合蔬菜,有紅菜頭,甜黃椒,紅腰豆,羽衣甘藍,菠蘿,青豆同中華沙律,醬汁是果醬。底就揀左黃薑椰菜花+半糙米飯,感覺相當健康,呵呵。吞拿魚好鮮味,大量蔬菜香甜又有口感,望落去個碗唔大但食起上黎超飽,好似食極都有咁嘅。升級套餐的堅魚昆布湯,好清甜,完全無油㗎。仲有溫泉蛋,好有蛋香㗎。是晚甜品係蕨餅,煙煙韌韌好好味啊。飲品加左呢兩樣,其實餐廳亦有提供水,係有羽衣甘藍同西柚浸泡㗎。百幾蚊個人都幾抵食。
先比錢落單,拎住個牌仔搵位等食,店唔算大,二十個位左右。
同事揀左沾烏冬,好彈牙,加上大量配料好豐富。
升級套餐的堅魚昆布湯,好清甜,完全無油㗎。
仲有溫泉蛋,好有蛋香㗎。
是晚甜品係蕨餅,煙煙韌韌好好味啊。
百幾蚊個人都幾抵食。
2021-06-02