2022-09-13 24 浏览
中秋長假期,我地第一日既早午餐,特登過左去香港島,食一間健康主題既墨西哥菜,媽媽同婆婆都係第一次食,感覺好新鮮🥳CHILAQUILES呢個係假日先有既egg brunch其中一款,有啲豆蓉,太陽蛋,仲有啲煮過既nachos,都適合一家大細,有小朋友一齊食✌🏻營養高👍🏻👍🏻SIGNATURE FRIED CHICKEN墨西哥風味既烤雞,外皮脆脆的,入面仲寶留左肉汁,非常嫩滑😉偽韓仔都食左勁多😍BIRRIA BEEF STEW聽大廚講,牛肉經醃製黎,再用慢煮方法,煮左兩日,所以肉質好淋,而肉既精華都係肉湯入面,可以配墨西哥飯或者烤餅,我地就叫左烤餅,可以浸入去,吸滿湯汁🤩BLUE MUSSEL WITH WHITE WINE 藍青口十分鮮甜,用左白酒同墨西哥洋蔥蕃茄,加埋墨西哥辣椒醬,味道好豐富,好好味呀😍AVOCADO ICE CREAM 佢望落係一個牛油果,食落都係一個牛油果,用左牛油果加牛奶打成,而個果核,就用左芒果用辣椒,甜甜地帶小小刺激🤭好出色既一道甜品,好健康有益,媽媽們絕對放心比小朋友食👍🏻偽韓仔就當然係自己食晒一個

CHILAQUILES

SIGNATURE FRIED CHICKEN