2023-07-03 65 浏览
聽朋友講黃埔原來開左好多新食肆,好多都係主打年青人,又文青,又好味,真係打卡熱點。所以就約朋友黎搵好野食。呢間Niksen Koffie 門口又大又靚,見到好大部咖啡機係門口,好型。入到去環境真係唔錯,地方大,好寬敞好舒服。好欣賞佢都有好多健康生酮食物選擇,啱好多唔同口味既人。我地就咩都食,所以首先叫左個紐奧良炸雞翼配明太子蛋黃醬。黎到佢真係炸得好好,外脆內軟,仲要好熱。而且佢唔會好咸,真係好開胃。呢個三文魚扒牛油果雞蛋藜麥花椰飯,個名好長,但又講晒佢有啲咩。個溫泉蛋煮得好靚,打爛撈落啲椰菜花碎好好味,牛油果又夠滑,三文魚都好大件,呢碟真係唔好以為好細碟,都真係好飽。日式和風章魚燒pizza, 好得意,夠特別又真係幾好食。最吸精就係呢2杯芭菲,士多啤梨同香印青提。佢地上面個拿破崙都好好味,又香,佢唔係用cream用乳酪又健康。 真係超滿足既1餐。
好欣賞佢都有好多健康生酮食物選擇,啱好多唔同口味既人。

日式和風章魚燒pizza, 好得意,夠特別又真係幾好食。

2023-06-26