2010-04-15
今個星期已是我第二次o黎幫櫬, 每次都係和友人叫2人套餐$160 (包括2盅燉湯 – 有椰子燉雞 或 是日燉湯,2碟小菜, 1碟有機時菜, 2碗白飯或三色糙米飯) ,飯後仲送糖水添 。椰子燉雞 或 是日燉湯 -> 其實佢地D燉湯味道真係淡,就好像亞媽褒湯漏左落鹽,但又健康D。我嫌椰子燉雞味道太淡,而個是日燉湯兩次都比較濃及好味。小菜 -> 我從未響街吃過甘好味嘅魚香茄子,仲係用有機白茄瓜煮的,又唔油膩。中式牛柳就一般水準。有碟叫做甚麼香酥骨就麻麻地喇,因為都唔係新鮮炸出,唔熱嘅。有機時菜 -> 佢地D菜都係上水某某有機農場來貨的,而且仲放D菜響餐廳門外賣。飯後甜品是綠豆沙,料多,甜度適中。儘然侍應都係比較年長,但可以感受到佢地真係好俾心機打好呢份工 and provided us excellent services。由於佢地服務態度真係好好 (好過我去過好多酒店酒樓) ,埋單時想俾多點小費十朴下,但佢地話所有小費都會拎去捐俾某某慈善團體的。
飯後甜品是綠豆沙,料多,甜度適中。