2024-01-29 41 浏览
近年韓式三文治可以話越黎越受歡迎,今日來到紅磡見到呢間新開嘅三文治店,價錢相宜之餘,食材亦相對健康,就一於試下。三文治選擇好多,除咗豬、雞及蝦之外,仲有素食系列,另外亦有沙律及果昔,夠晒健康。意式香草青醬配慢煮雞胸三文治 :三文治麵包屬厚切,微烘過後外脆內軟,雞胸份量夠多,配埋生菜及蕃茄,感覺好健康,香草醬味道清新,食落一d油膩感都無。雞胸沙律 :太太崇尚健康輕食,呢款雞胸沙律就最啱佢啦,沙律可以揀韓式柚子汁或凱撒沙律汁,沙律菜好新鮮,慢煮雞胸煮得夠淋,一d都唔鞋,蛋白質滿滿,加埋流心蛋配沙律好夾。餐廳亦有慢煮雞胸賣,$25一件有250g,買10件仲送多1件,買黎放係雪櫃,就可以隨時用黎整沙律或三文治好方便。雜莓果昔 + 火龍果果昔 :入口好creamy,無添加糖下雜莓果昔味道酸酸甜甜,而火龍果果昔就較鮮甜清新,兩杯都可以飲到果肉,好味道。

意式香草青醬配慢煮雞胸三文治 :

雞胸沙律 :