2007-12-11
跟朋友一行四人諗住敍下餐, 我9點走得, 仲要接埋9點都唔捨得走的A男! 搞到5點已經收工的B男及A女變化石。A男唔好意思地話要做老細, 來一招ALL YOU CAN EAT。A男選址這裡, 因為他喜歡這裡的食物, 而50%的價錢又很吸引, 當然排一個小時的隊係走唔甩架喇。俾著平時, 要我輪餐死我第一個唔吃! 不過當天同幾個朋友笑談片刻, 唔經唔覺又到左。B男及本人就梗係唔客氣地亂叫! TORO, 海膽, 和牛是亂吃一通的。食物味道是一般, 當然去此等連鎖壽司店, 不難吃已是PASS。猶幸軍艦的紫菜是脆身的, 對ALL I CAN EAT而言, 是交左功課架喇。最後我都為A男的銀包著想, 好有良心地問"不如AA制啦....." A男話"做咩, 你擔心我冇錢咩?!" 我識趣地收聲。最後埋單只需380元! 三百多元就可以做個幾得體的老細, 早知我唔爭住俾錢啦。這個50%時段不是間間分店都有, 建議問清楚才去。還有, 食肆通常會先供應2人檯, 建議多人來吃就早少少排定。