📍 瀧宴日本料理-銅鑼灣喂喂喂,呢間鐵板燒大癲,由🈯️原價1380$呢家做緊優惠價只係$880就食到{網上預訂}可以Wts 訂位!真心平左好多,好吸引🤩位於26樓既{瀧宴},師傅用心烹調一道菜,連龍蝦都係即拎走即煎,勁新鮮🦞呢度每度餸都好考師傅功力,真係少啲技巧都唔得,師傅煮野食既經驗老過我既年齡,真係辛苦師傅,要大讚一下師傅將新鮮嘅食材發揮得淋漓盡致❤️❤️❤️❤️❤️✨ 自家製醬汁煮南非鮑魚鮑魚超大隻 肥美厚肉口感非常爽彈鮮濃的味道大爆發!再配埋自製醬汁,連蘿蔔都醃得好入味!✨ 季節刺身有梳子魚、油甘魚、吞拿魚,全部都係入口即溶,三片都係厚切,梳子魚有火灸過,魚脂比較突岀,油甘魚、吞拿魚,肥美鮮甜🐟✨ 金鎗魚腩手卷金鎗魚腩一啖就即刻溶化係口腔用米餅底,但唔會係鹹,中間夾住白飯🍚旁邊仲有少少淡雪鹽調味🫙✨ 海鮮茶碗蒸非常之一讚茶碗蒸,蒸蛋非常濃郁,面頭松葉蟹肉蒸脆嘅精華融入咗落蛋度,非常香又滑溜🥚✨ 季節吸物用蜆肉煲出嚟嘅湯特別鮮甜🫕✨ 野生生猛龍蝦即場撈起嘅新鮮龍蝦🦞原隻大龍蝦還在動師傅起肉再以龍蝦膏煎至七成熟鮮甜彈牙啖啖肉🦞濃郁的龍蝦膏味的應該無人可以抵抗到🩷用龍蝦膏去炒,好考師傅功駕,過
📍 瀧宴日本料理-銅鑼灣
喂喂喂,呢間鐵板燒大癲,由

✨ 自家製醬汁煮南非鮑魚
鮑魚超大隻 肥美厚肉口感非常爽彈
鮮濃的味道大爆發!
再配埋自製醬汁,連蘿蔔都醃得好入味!

✨ 季節刺身

✨ 金鎗魚腩手卷
金鎗魚腩一啖就即刻溶化係口腔
用米餅底,但唔會係鹹,中間夾住白飯🍚
旁邊仲有少少淡雪鹽調味🫙

原隻大龍蝦還在動
師傅起肉再以龍蝦膏煎至七成熟
鮮甜彈牙啖啖肉🦞
濃郁的龍蝦膏味的應該無人可以抵抗到🩷
用龍蝦膏去炒,好考師傅功駕,過時間就好易燶!

✨ 香煎鵝肝伴自家制醬汁
大廚用心煎香,釋放出鵝肝獨有的豐厚香味配
日本黑豆,甜甜地,好過引🩷

✨ 日本宮崎和牛
來自宮崎嘅貴族の牛,肉質軟腍
豐富油花仲要分佈平均,入口好滑溜🐮
都唔使沾旁邊啲鹽,已經夠晒味🐮

✨ 煙肉香蒜炒飯
炒飯底粒粒分明,唔需要多講
本人覺得最靈魂嘅係上面隻荷包蛋🍳
拮穿咗蛋漿流入每一粒米飯
令炒飯更增添特別感😍

✨ 炒什菜
好有鑊氣,仲有辣椒粉喺旁邊,撈埋辣椒粉更加滋味。
✨ 是日精選甜品🍮
~係巨峰提子啫喱,雖然入邊冇巨峰提子肉,但係仍然好濃烈嘅巨峰提子味🍇