2021-05-17
由網店做到去實體店,Cookie Vission 可以話係相當成功😍次次一見到佢d曲奇我就想一野搣開佢然後啜爆佢d朱古力醬☺️☺️☺️🍫不嬲行開爆餡路線既佢地為左吸引多d人去實體店,仲特登整得嗰度有得賣既曲奇朋友 - 仆琦😀(Pookie)。. Pookie既外皮係焦糖化左既泡芙來,內餡會視乎當日special of the day 係咩而有唔同。例如我同朋友嗰日買既Ferrero Rocher Pookie ($55) 裡面就有爆多朱古力碎同榛子味custard cream,仲有店主特登為依隻Pookie 調既果仁糖醬😜,真係未食已經覺得興奮,因為食完肯定爆卡😉but anyway, who cares?食左先講🤗. P. S. 佢既The Big Boy Shake聽聞都好好飲,可惜去嗰日雪糕機壞左,咁啱試唔到😢大家有機會一定要試下!P. S. 2:佢大部份曲奇都好好食,但如果你唔係嗜甜人士,就盡量唔好揀d朱古力底(即係偏黑色嗰d)既曲奇~揀味嗰陣盡量唔好款款都揀有朱古力嗰種,如果唔係你好快會食到厭🤧
Ferrero Rocher Pookie