2008-05-18
仍然係星期六晚, 未夠十點, 雖然唔肚餓, 但我同朋友都口痕痕想食少少宵夜,朋友話要食豆腐花, 又要食啲咸嘢, 諗咗好耐, 終於諗到嚟鍋貼大王。 嚟得呢度當然要整噃兩隻鍋貼食吓啦! 但仲食啲咩好呢?本來想食酸辣湯, 但怕食唔晒, 又本來想食腸粉, 但已賣晒...最後諗到叫咗好鍾意既奶皇包食, 點知嚟到後先發現原來勁大個呀!! 只係 $3 咋喎! 駛乜搞到好似大包咁呀............................... 裡面唔算話好多奶皇, 叫做適中啦! 雖然唔叫得特別好食, 但已經唔差啦! 不過今晚唔知做乜, 樓面有成六、七個亞姐喺度,但我哋想落 order 時, 竟然叫咗好多次都冇人應我哋,連大肚婆都忍唔住發脾氣大聲叫佢哋, 佢哋先喺遠處應一應,但行過嚟我哋呢邊時, 啱啱隔離檯又想落 order, 亞姐竟然先走埋去同人哋落咗 order 先,我唯有再搵過第二個亞姐啦~ 點知又係叫幾次都冇人應,終於到我忍唔住好大聲叫 「落單呀唔該!!」呢個時候, 走咗去隔離檯果個亞姐竟然黑面咁拎轉面,好惡咁同我哋講 : 「得啦! 等等啦!!」嘩! 有冇搞錯呀! 係佢哋唔應我哋在先架過, 搞
嚟得呢度當然要整噃兩隻鍋貼食吓啦! 但仲食啲咩好呢?
不過今晚唔知做乜, 樓面有成六、七個亞姐喺度,
但我哋想落 order 時, 竟然叫咗好多次都冇人應我哋,
連大肚婆都忍唔住發脾氣大聲叫佢哋, 佢哋先喺遠處應一應,
我唯有再搵過第二個亞姐啦~ 點知又係叫幾次都冇人應,
終於到我忍唔住好大聲叫 「落單呀唔該!!」
呢個時候, 走咗去隔離檯果個亞姐竟然黑面咁拎轉面,
好惡咁同我哋講 : 「得啦! 等等啦!!」
嘩! 有冇搞錯呀! 係佢哋唔應我哋在先架過, 搞咗成五分鐘都落唔到 order!!
我都忍唔住好寸咁駁返佢 : 「我叫咗你哋五鐘分都冇人應我呀!!」
今時今日咁既服務態度真係離晒譜!! 再有下次, 就算幾好食都唔再幫襯!!
更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=7071