2013-09-25 1242 浏览
晚上約了好友吃西餐,薄餅意粉嗰隻,中午樓姊妹約食飯,唔想食中﹑日﹑韓,又唔想撞晚餐既cuisine,諗左好一陣子,決定試試這個不太西既土耳其餐廳。坐低等朋友時留意四周,裝修好簡約,但其中吧枱位置那面牆有一塊黑板,整體感覺唔錯。雖然現在空空如也,相信餐廳平時會用來寫menu(是日精選那些)的。餐牌食物款式唔算多,都係卷餅﹑飯(肉食配咖哩定蕃茄汁style的)之類,由於要留肚晚上吃大餐,所以就揀了羊肉卷餅配薯條。沒多久朋友也來了,佢就選了羊肉蕃茄咖哩飯。飲品方面,我倆都點左 Lemonade。我的羊肉卷餅先來,唔知係咪廚師見我又走洋葱,又走蕃茄青瓜,所以入面生菜好似特別多,開半既卷餅橫切面勁青綠,入面係冇醬既,但枱頭有三支醬,分別係千島醬﹑沙律醬同疑似青瓜醬。我三隻醬都有試,覺得頭兩款都好味,青瓜醬就麻麻。(唔關我唔食青瓜事架,佢酸又唔係…我食唔出似咩,見佢青白色,估佢係青瓜醬咋!)羊肉雖然唔多,但因為醬夠,所以成件事好OK,伴碟薯條也美味非常。順帶一提,個卷餅可以wrap或open的,如冇說明,卷餅就會wrap好上。喺我食梗羊肉卷餅時,朋友的羊肉飯也來了。紅紅的醬汁內有薯仔﹑蕃茄同羊肉,

喺我食梗羊肉卷餅時,朋友的羊肉飯也來了。紅紅的醬汁內有薯仔﹑蕃茄同羊肉,我試了一口汁飯,少酸少辣的,味道不錯,飯既份量又唔多,食得唔多既女士啱啱好。飲品方面,Lemonade好濃,太濃,如溝淡啲或多啲冰會好飲啲。

其他方面,店員好友善,不過食物價錢偏貴,卷餅跟薯條都要$76 (好似要加一),午餐嚟講,都幾富貴呀!
羊肉卷拼炸薯條 ($76)
蕃茄咖哩羊肉飯
三醬跟Lemonade
2013-09-13
羊肉卷拼炸薯條 ($76)