2023-05-25
今日去咗尖沙咀呢間70-80年代港式懷舊主題嘅雞煲火鍋,呢度嘅雞煲好多選擇,好多都好有特色!同埋味道都幾好食🥰其實我好想試佢地嘅鹹蛋黃醬雞煲,因為我超級鍾意食鹹蛋黃🥺但係朋友比較想食蜆,所以我地叫咗🍴秘制黃蜆惹味雞煲 $278雞煲滾起咗之後,店員會過嚟炒蜆,一炒即刻勁香,食完啲蜆之後就可以加湯慢慢打邊爐啦🍲🍴牛肉拼盤(細) $338拼盤就最啱貪心嘅小朋友,因為每個部位都可以試到!有牛舌、手切牛肉、牛胸爽、牛柏葉、牛肉粒,同埋我至愛嘅雪花肥牛🍴豐盛雜菜拼盤 $128呢個雜菜拼盤嘅份量真係好多,連我呢個咁鍾意食菜嘅人,最後都勉勉強強先食得完🤨 有好多種類,包括蘿蔔、蕃茄、粟米,淮山、蓮藕、金菇、油麥菜、娃娃菜,蘿蔔仲要係心型嘅💗🍴經典沙嗲牛肉餃(6粒)$78即叫即製嘅餃子,好濃嘅沙嗲醬味!佢嘅皮比較口,所以就算落火鍋淥都唔容易穿。不過我都係比較鍾意食薄皮餃子🥟🍴雙拼蝦滑墨魚滑 $108呢個係我嘅必食推介!我自己都估唔到😂 我本身係好鍾意食「滑」嘅人,去邊都會叫,呢個真係我試過咁多間最好食🥺個蝦滑超有蝦味,同埋個口感好彈牙,真係感覺到鮮味🦐🍴秘製鹹檸樂 $38自家秘制鹹檸檬,自己再倒可樂或者
🍴秘制黃蜆惹味雞煲 $278
🍴牛肉拼盤(細) $338
🍴豐盛雜菜拼盤 $128
🍴經典沙嗲牛肉餃(6粒)$78
🍴雙拼蝦滑墨魚滑 $108
🍴秘製鹹檸樂 $38
自家秘制鹹檸檬,自己再倒可樂或者七喜入去~好特別嘅味道😂
滑雙拼