📌 Graceland📍 旺角染布房街12-14A號地下B號舖☎️ 61129448★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*`呢日無啦啦勁想飲奶昔🥤,見呢間餐廳奶昔個樣幾靚,去試下順便食個brunch。餐廳門口位置有開放式餐枱,店內有美式吧枱、一部好古董feel 非常eye catching嘅黑膠唱片點唱機🎼,仲可以免費🆓點歌添!店員全部外籍人士,笑容滿面又熱情,仲主動教我用部點唱機。整體格局好chill🥂,好有南美風情。食物種類繁多,某啲菜式仲可以轉植物肉,🍀連素食者都照顧到。🧇炸雞窩夫 ($125)炸粉唔厚皮,雞肉都幾嫩。一大pat楓糖同Cream 搽落窩夫上面,鹹甜交錯非常美味。🍔燒汁手撕豬肉漢堡($110)連脆炸薯格及懷舊薯仔沙律手撕豬肉絲甜甜地又多燒汁,口感好juicy。仲可以跟兩個配菜。上枱見分量極多,完全秉承美國mega size文化。🐓香炸雞中翼{🍯蜂蜜燒汁}($98/8隻)雞中翼有成9個flavour,我地揀咗蜂蜜燒汁,表面好多蜂蜜,皮又夠脆,食落又香又甜。餐廳另外提供8款🌶Hot Sauce,每款各有特色
📌 Graceland
📍 旺角染布房街12-14A號地下B號舖
☎️ 61129448

食物種類繁多,某啲菜式仲可以轉植物肉,🍀連素食者都照顧到。

🧇炸雞窩夫 ($125)

🍔燒汁手撕豬肉漢堡($110)連脆炸薯格及懷舊薯仔沙律

🐓香炸雞中翼{🍯蜂蜜燒汁}($98/8隻)
雞中翼有成9個flavour,我地揀咗蜂蜜燒汁,表面好多蜂蜜,皮又夠脆,食落又香又甜。餐廳另外提供8款🌶Hot Sauce,每款各有特色,十分滋味!

🌟逢星期三仲有$6 一隻雞翼嘅優惠,雞翼控瘋狂地食都唔肉赤。

🥤曲奇朱古力奶昔($88)
呢杯簡直係一杯make my day 嘅奶昔❣️❣️。見到個presentation已經嘩一聲,因為有我鐘意嘅軟糖。奶昔夠rich但味道唔係死甜。上面仲落咗一少舊chocolate brownie 同Oreo。味道一啲都唔單調。

☕️ Cappuccino ($40)
朋友好冒險咁喺酒吧叫咖啡,杯咖啡竟然好有驚喜喎。朋友表示超級滿意呢日嘅回魂啡。

🍸🍺🍷🍹:12-4 pm有個$180 / 2小時任飲Package,飲得之人真係不能錯過。

2022-07-10
午餐