疫情关系,想岀港旅游都唔系一件易事,回港后又要隔离,令唔少人却步🥲。假日又想体验到异式风情既感觉,Be Leaf就适合不过啦!餐厅大走波希米亚度假风格,令人好似身处于印尼峇里岛一样🌴,轻松自在。人在港,心在游✈️食物方面,菜式显得较为普通,同其他Cafe差唔多,冇太大惊艳😅🍝蒜香榄菜鲜虾意大利面($108):虾肉新鲜嫩滑,蒜香味浓,意粉软硬适中,冇太大特别🥩香煎美国谷饲安格斯西冷配香草肠炸洋葱圈($188):本身落order系叫5成熟,但最后牛扒煎得太熟,吃落好韧🙄。其他配菜比如烧烤酱、洋葱圈、香草肠表现中规中矩😂🍟粗薯条配松露蛋黄酱($58):薯条反而系呢几道菜式中,算系表现岀色😌。薯条香脆可口,除左松露蛋黄酱外,仲有蕃茄酱🥫可以配搭餐厅系用手机扫QR code落单既。⚠️值得留意,餐厅暂时只接受现金付款,想用消费券或信用卡就唔太方便整体而言,餐厅打卡一流,可以同朋友仔一齐chill住过周末,但系食物方面就一般般😅,仲有好大改善空间!

🍝蒜香榄菜鲜虾意大利面($108):
虾肉新鲜嫩滑,蒜香味浓,意粉软硬适中,冇太大特别

蒜香榄菜鲜虾意大利面

🥩香煎美国谷饲安格斯西冷配香草肠炸洋葱圈($188):

香煎美国谷饲安格斯西冷配香草肠炸洋葱圈

🍟粗薯条配松露蛋黄酱($58):

粗薯条配松露蛋黄酱

2022-04-15
等候时间
30 分钟 (堂食)
蒜香榄菜鲜虾意大利面
粗薯条配松露蛋黄酱